Sivut

Hohu työssäoppimisen oma arviointi

Olin ensimmäisellä hoito ja huolenpito työssäoppimisjaksolla Vantaalla joka olisi pitänyt olla 23.10.17-8.12.17 ja 22.1-16.2.
Mutta minun osalta se kesti kaikenkaikkiaan 3 viikkoa (23.10.17-9.11.17.)

Jouduin keskeyttämään harjoittelun, koska kyseisessä paikassa ohjaajilla ei ollut tarpeeksi aikaa opettaa käytännönasioita rauhassa. Siellä oli todella hektistä ja kiirettä piti.

Hyötyisin paremmin pienemmästä työharjoittelupaikasta ja jossa olisi vähemmän asukkaita. Vantaan Palvelutalossa on 60 asukasta ja päivässä hoidettavia oli yleensä 7-9, ja se tuntui liian paljolta.

En myöskään päässyt harjoittelemaan hälypuhelimen käyttöä siellä, aikalailla kiireen takia.

Mielestäni työilmapiiri ei ollut hyvä oppimisen kannalta, sillä siellä hoitajat haukkuivat toimistossa asukkaita keskenään ärsyttäviksi vaan sen takia koska hoitajat itse olivat kyllästyneitä omaan työhönsä ja se näkyi sillä että kokoajan oli hermo kireällä.

Olen oppinut 3 viikon aikana kuitenkin paljon. Olen hahmottanut hyvin mikä ero on koulussa käytännönhoitotyötä harjoitellessa kun taas se kun ollaan töissä tekemässä töitä.
Sen ero on se että töissä tekemä työ tuntuu heti vähän haastavammalta kuin koulussa sen takia koska töissä itse työ tehdään aidossa työpaikassa palvelutalossa/ryhmkäkodissa.

Olen tehnyt siellä pääsääntöisesti aamuvuoroja 7-14 ja kaksi iltavuoroa 14.30-21.30.
Päiväni ovat aina 7h.


Opittua asiaa:

Olen oppinut myös raportoimaan GFS-ohjelmalla paremmin.
Olen saanut myös enemmän rohkeutta työntekoon.
Olen nähnyt millaista on työskennellä todella kiireisessä ja hektisessä ja ei kehuttavassa ilmapiirissä.

Pitää vielä harjoitella:

Teoria-asioita.

Seuraavaksi etsin itselleni paremman harjoittelupaikan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti